BEDRIJFSPAND OF WONINGCOMPLEX (VER)BOUWEN: ZO GAAN WIJ TE WERK!

Heeft u als zakelijk ondernemer plannen om een bedrijfspand, appartementencomplex, kantoorgebouw of fabriek te (ver)bouwen, dan staat RAAD Architecten graag voor u klaar. Als full service architectenbureau kunnen we u op alle vlakken ondersteunen, ontzorgen en begeleiden!

Van een kleine verbouwing tot een complete metamorfose of volledige nieuwbouw. RAAD Architecten heeft veel ervaring om de wensen van zakelijke klanten te realiseren. Wat onze architecten, BIM-modelleurs en bouwkundigen voor u kunnen betekenen en hoe wij te werk gaan, vertellen we hier graag.

Nieuwbouw eigen bedrijfspand

Heeft u de wens om een nieuw bedrijfspand of eigen productiefabriek te laten ontwerpen en bouwen, dan nodigen we u graag uit voor een kennismakingsgesprek. Voordat we met elkaar om tafel zitten, zorgen wij dat we ons hebben ingelezen op de kavel en het bestemmingsplan. Daardoor weten we al tijdens het gesprek met u wat de bouwmogelijkheden op de locatie zijn.
Tijdens de kennismaking verplaatsen we ons graag in uw situatie. We horen graag wie u bent, wat uw bedrijf doet en of er bijvoorbeeld een productieproces of bepaalde werkmethodiek moet worden ingepast. Zo hebben we bij de verbouwing van het bedrijfspand van Koninklijke Peijnenburg bijvoorbeeld meegedacht over hoe het productieproces en de interne logistiek zo efficiënt mogelijk moest worden ingedeeld.
Maar we vragen ook wat de ambitie van uw bedrijf is en hoe u de eigen groeiambities en toekomst voor over 5 en 10 jaar ziet. Dat laatste hebben we bijvoorbeeld ook gedaan met de ontwikkeling en realisatie van ons eigen nieuwe bedrijfspand Zicht op de Cromme Leeck. Want als u als bedrijf graag wil groeien, moet u niet binnen no-time in een te klein jasje komen te zitten. Anders kunt u weer opnieuw beginnen. Dus daarom sparren we hierover en denken we graag met u mee.

Het ontwerp

Na onze kennismaking gaan we aan de slag. Rekening houdend met het bestemmingsplan en de welstandsnota enerzijds en uw wensen, bedrijfsprocessen, werkmethodieken en budget anderzijds, gaan wij uw pand ontwerpen. We beginnen altijd grof en schetsmatig, waarbij we meerdere opties uitwerken. Door juist meerdere varianten te laten zien, kunnen we u uitdagen en inspireren om net even verder te denken dan een doorsnee-ontwerp. Vervolgens gaan we steeds gedetailleerder te werk, waarbij we uiteindelijk één technisch ontwerp overhouden. Dit ontwerp zullen wij dan bij de gemeente indienen voor de vergunningaanvraag.

3D visuals en VR-bril

Tijdens de complete ontwerpfase hebben wij uiteraard nauw contact met u. Zo kunnen wij u via 3D visuals bijvoorbeeld al snel laten zien hoe uw nieuwe bedrijfspand er van binnen en buiten komt uit te zien. Sterker: Dankzij onze moderne technieken als de Virtual Reality-bril (VR-bril), kunnen wij u zelfs al door uw toekomstige pand laten lopen. Wandel digitaal rond op uw toekomstige werkplek. U krijgt meteen het gevoel of u zich daar gaat thuis voelen. En of ons ontwerp de juiste keuze voor uw werkproces is.

Zeer transparant

Onze manier van werken heeft nog een extra voordeel. Tijdens de idee- en ontwerpfase kan bijvoorbeeld ook een aannemer meekijken. Deze aannemer kan dan zowel zijn technische kennis als bouwmethodiek inbrengen, alsmede ook zijn tarief bepalen voor het bouwen. Daardoor krijgt u bij elke stap inzichtelijk welke kosten er met de bouw gemoeid zijn. Zo zijn we continu zeer transparant in wat we doen en wat we met uw budget kunnen uitvoeren.

Full service architectenbureau

RAAD Architecten is niet alleen een bureau dat het ontwerp van uw project maakt. Wij zijn een full service bureau dat u van A tot Z kan begeleiden. Waarbij we u als opdrachtgever bij elke stap kunnen ondersteunen. Wilt u bijvoorbeeld dat wij samen met u bepalen wat de juiste materialen, mooiste stenen, meest ideale beglazing, fraaiste dak en beste kozijnen voor uw bedrijfspand of appartementencomplex worden; dan geven we niet alleen advies, maar gaan we ook samen met u op pad om dat uit te kiezen. Wat dat betreft is RAAD Architecten een one-stop-shop, waarbij we u compleet kunnen adviseren, ondersteunen en ontzorgen. Ook als de aannemer aan de slag gaat om uw pand of complex daadwerkelijk te gaan realiseren.

Werken voor projectontwikkelaars

We werken tevens veel voor projectontwikkelaars. Zo transformeren we in Roosendaal bijvoorbeeld een voormalig kantoorpand naar een complex met 38 zorgappartementen. Naast ondersteuning om tot een bestemmingsplanwijziging te kunnen komen en dat de appartementen er fraai komen uit te zien, denken we graag mee hoe u uit de beschikbare oppervlakte zoveel mogelijk vierkante meters woonoppervlakte kunt halen. Want laten we duidelijk zijn: hoe meer vierkante meters in de zorgappartementen, hoe meer u als projectontwikkelaar kunt verdienen.

Bekijk onze projecten

Als RAAD Architecten zijn we trots op onze zakelijke projecten die we in de utiliteitsbouw, zorg, met openbare gebouwen en in de stedenbouw hebben mogen uitvoeren. Onze opdrachtgevers zijn stuk voor stuk trots op het eindresultaat, dat wij voor hen hebben neergezet.

Vragen of interesse

Als u vragen heeft over onze projecten of u wil een eigen bedrijfspand, appartementencomplex fabriek of ander zakelijk project laten (ver)bouwen, neem dan contact met ons op. We vertellen u graag welke mogelijkheden er zijn. Zo kijken wij verder dan de vraag, nemen wij initiatief en leveren we als RAAD Architecten altijd een hoge kwaliteit van ontwerpen. Interesse? De koffie staat voor u klaar!

Welkom RAAD architecten