WONING (VER)BOUWEN: ZO GAAN WIJ TE WERK VOOR U!

Heeft u als particulier plannen om uw bestaande woning te verbouwen, of wil u een nieuwe woning van A tot Z laten ontwerpen en realiseren? RAAD Architecten overtreft graag uw stoutste dromen! Dankzij onze 3D visuals en VR-bril laten we u al snel door uw eigen virtuele huis wandelen. En als u hulp nodig heeft bij het uitzoeken van de beste raamkozijnen en de mooiste bouwstenen voor uw toekomstige woning, dan kunnen wij als full service architectenbureau u op alle vlakken ondersteunen, ontzorgen en begeleiden.

Of het nu gaat om het verbouwen van een bestaande woning of het ontwikkelen van nieuwbouw, onze architecten, BIM-modelleurs en bouwkundigen zetten graag hun creatieve genen in. Hoe we te werk gaan om uw woondromen waar te maken, vertellen we hier graag.

Nieuwbouw

Heeft u de wens om een nieuwe woning te laten ontwerpen en bouwen, dan nodigen we u graag uit voor een kennismakingsgesprek. Voordat we met elkaar om tafel zitten, zorgen wij dat we ons hebben ingelezen op de kavel en het bestemmingsplan. Daardoor weten we al tijdens het gesprek met u wat de bouwmogelijkheden op de locatie zijn.
Tijdens de kennismaking verplaatsen we ons in uw persoonlijke situatie. We horen graag wie u bent, wat uw gezinssamenstelling is en of u bijvoorbeeld vaak thuis werkt. Maar ook wat u in uw toekomstige woning wil terugzien en van welke woonstijl en materialisatie u houdt. Heeft u bijvoorbeeld liever een rieten kap of een pannendak. Dat soort elementen bespreken we met elkaar.
Vaak hebben onze opdrachtgevers een Pinterest-pagina, waarop ze een aantal referentiewoningen hebben toegevoegd. Daardoor krijgen wij inzicht in welke type woningen zij mooi vinden.

Het ontwerp

Na onze kennismaking gaan we aan de slag. Rekening houdend met het bestemmingsplan en de welstandsnota enerzijds en uw wensen en budget anderzijds, gaan wij uw droomhuis ontwerpen. We beginnen altijd grof en schetsmatig, waarbij we meerdere opties uitwerken. Door juist meerdere varianten te laten zien, kunnen we u als opdrachtgever uitdagen en inspireren om net even verder te denken dan een doorsnee-ontwerp. Vervolgens gaan we steeds gedetailleerder te werk, waarbij we uiteindelijk één technisch ontwerp overhouden. Dit ontwerp zullen wij dan bij de gemeente indienen voor de vergunningaanvraag.

3D visuals en VR-bril

Tijdens de complete ontwerpfase hebben wij uiteraard nauw contact met u. Zo kunnen wij u via 3D visuals bijvoorbeeld al snel laten zien hoe uw woning er van binnen en buiten komt uit te zien. Sterker: dankzij onze moderne technieken, zoals de Virtual Reality-bril (VR-bril), kunnen wij u zelfs al door uw toekomstige woning laten lopen. Wandel digitaal rond in de woonkamer en neem virtueel de trap naar boven om de slaapkamers en badruimte te bekijken. U krijgt meteen het gevoel hoe u zich in uw woning gaat thuis voelen. En of ons ontwerp de juiste keuze voor u is.

Zeer transparant

Onze manier van werken heeft nog een extra voordeel. Tijdens de idee- en ontwerpfase kan bijvoorbeeld ook een aannemer meekijken. Deze aannemer kan dan zowel zijn technische kennis als bouwmethodiek inbrengen, alsmede ook zijn tarief bepalen voor het bouwen. Daardoor krijgt u bij elke stap inzichtelijk welke kosten er met de bouw gemoeid zijn. Zo zijn we continu zeer transparant in wat we doen en wat we met uw budget kunnen uitvoeren.

Full service architectenbureau

RAAD Architecten is niet alleen een bureau dat het ontwerp van uw woning maakt. Wij zijn een full service bureau dat een project van A tot Z kan begeleiden. Waarbij we u als opdrachtgever bij elke stap kunnen ondersteunen. Wilt u bijvoorbeeld dat wij samen met u bepalen wat de juiste materialen, mooiste stenen, meest ideale beglazing, fraaiste dak en beste kozijnen voor uw woning worden; dan geven we niet alleen advies, maar gaan we ook samen met u op pad om dat uit te kiezen. Wat dat betreft is RAAD Architecten een one-stop-shop, waarbij we u compleet kunnen adviseren, ondersteunen en ontzorgen. Ook als de aannemer aan de slag gaat om uw woning daadwerkelijk te gaan realiseren.

Bestaande woning verbouwen

Naast nieuwbouw kunt u RAAD Architecten ook inschakelen voor het verbouwen van een bestaande woning. Als u deze wens bij ons neerlegt, gaan we eerst analyseren of het verstandig is om te kiezen voor een verbouwing. Het gebeurt namelijk nogal eens dat de bestaande woning in een dermate slechte bouwkundige staat verkeert, dat wij niet adviseren om te gaan verbouwen, maar om juist voor sloop en nieuwbouw te kiezen.
Bovendien kan tijdens het ontwerpproces blijken, dat u dusdanig veel wil gaan veranderen en aanpassen aan de bestaande woning, dat nieuwbouw kostentechnisch gezien interessanter kan zijn dan verbouw. Als je bij een bestaande woning namelijk veel ingrepen gaat doen, moet de constructie tijdens de verbouwing wel goed overeind blijven staan. Dan kan de inzet van hulpconstructies duurder zijn dan een eventuele sloop met 100 procent opnieuw opbouwen. Daarom adviseren we u graag grondig en compleet als u een bestaande woning wil verbouwen.

Bekijk onze projecten

Als RAAD Architecten zijn we trots op de vele nieuwbouw en verbouwingen die we al hebben mogen uitvoeren. Op onze pagina Woningbouw kunt u onze projecten in beeld en tekst bekijken. Waarbij de foto’s van de door ons gerealiseerde woningen vaak meer zeggen dan duizend woorden. Onze opdrachtgevers zijn stuk voor stuk trots op het eindresultaat, dat wij voor hen hebben neergezet.

Vragen of interesse

Als u vragen over onze projecten heeft of u wil zelf een woning laten (ver)bouwen, neem dan contact met ons op. We vertellen u graag welke mogelijkheden er zijn. Zo kijken wij verder dan de vraag, nemen wij initiatief en leveren we als RAAD Architecten altijd een hoge kwaliteit van ontwerpen. Interesse? De koffie staat voor u klaar!

Welkom RAAD architecten

WERKWIJZE