ONS EIGEN VISITEKAARTJE: ZICHT OP DE CROMME LEECK

Wil je weten hoe de architectonische ontwerpen van RAAD Architecten er in het echt uitzien? Kom dan eens langs in ons gloednieuwe kantoor ‘Zicht op de Cromme Leeck’ in Zwaagdijk-West. Want dit prachtig landelijk gelegen kantoorpand van RAAD en zes ondernemende buren, is door onszelf ontworpen en ontwikkeld!

In 2018 zochten we naar een geschikte plek om een kleinschalig kantorencomplex te bouwen. We kwamen al snel uit op deze schitterende locatie. Ten eerste is Zwaagdijk-West met de ideale ligging ten opzichte van de wegen A7 en N307 uitstekend bereikbaar. Bovendien is de groene omgeving bijzonder treffend voor de zeven hoogwaardige, energiezuinige kantoren. Tevens zorgt de doorkijk op de voormalige veenrivier de Cromme Leeck voor een inspirerende werkomgeving. Als ondernemers – en zeker ook architecten – iets goed kunnen gebruiken, is het wel inspiratie. Mede daarom is Zicht op de Cromme Leeck dé perfecte werkplek, waar we onze (potentiële) opdrachtgevers met trots ontvangen.

Agrarische look van kantoorpand

Op de plaats waar vroeger een oud ruilverkavelingskantoor en ook het hoogheemraadschap gesitueerd zijn geweest, staat nu het duurzame gebouw waar RAAD Architecten en zes andere bedrijven zijn gevestigd. We hebben het pand met opzet niet de karakteristieken van een kantoor gegeven. Maar juist wél gekozen voor de uitstraling van een schuur van een agrarisch bedrijf. Want die uitstraling past uitstekend in het landelijke lint van Zwaagdijk-West.
Het kantorencomplex, dat is gebouwd door hoofdaannemer Dol Bouwbedrijf uit Spierdijk, heeft dan ook de maat- en schaalverhoudingen van een langgerekte schuur. Bovendien is de dakhelling wat gedrukter en flauwer dan bij een gewone woning.

Gasloos en duurzaam kantoorcomplex

Uiteindelijk hebben we in het gebouw zeven kantooreenheden gerealiseerd, die elk een begane grond, eerste verdieping en een zolder verdieping hebben. Zoals de huidige voorschriften voorschrijven, is ons gasloze en uitstekend geïsoleerde complex duurzaam in gebruik. Zo heeft onze partner Gisa Installatietechniek uit Hoorn alle W-installaties verzorgd. Denk hierbij aan de aanleg van de elektrische ketels of een warmtepomp met vloerverwarming en de ventilatiesystemen. Bovendien heeft ons eigen kantoor een warmte-terug-winning-installatie. De zonnepanelen op het dak voor de opwekking van energie zijn door Pak de Zon uit Opmeer geplaatst.
Aan de buitenkant van het gebouw is gebruik gemaakt van een aluminium sandwich-constructie. Dat betekent dat er tussen twee aluminium platen een isolatievulling is geplaatst, waardoor het kantoor goed is geïsoleerd. Dankzij al deze genoemde zaken, kan RAAD Architecten in haar eigen kantoorpand 100 procent energieneutraal werken.

Slingerpaden à la Cromme Leeck

De buitenruimte is ontworpen door John Koomen Tuinen uit Wognum en aangelegd door Richard van Diepen Tuinen en Martin Bruin uit Zwaagdijk-West. Het slingerpad naar de entrees van alle kantooreenheden refereert aan de kronkelende loop van de rivier de Cromme Leeck. De entreepaden naar de voordeuren kun je in die zin zien als de aanlegsteigers aan de Cromme Leeck.
Verdere partners in dit bouwproject zijn WWF Installatie Technisch Adviesburo uit Hoorn (voor de elektra installaties) en Van Diepen Staalbouw dat alle dak- en gevelplaten plaatste. Akuflex uit Hoorn leverde de fraaie aluminium kozijnen, het metselwerk is geleverd door Denis de Haan uit Wognum, terwijl het interieur is verzorgd door Woonstudio Boon uit Spanbroek.
Februari 2022 is het totale project afgerond en zijn RAAD Architecten en onze zes ondernemende buren in de duurzame ‘agrarische loods’ getrokken.

Vragen of interesse

Heeft u vragen over onze fraaie werklocatie of wilt u zelf een bedrijfspand laten (ver)bouwen? Neem contact met ons op. Dan vertellen we u graag welke mogelijkheden er in de utiliteitsbouw zijn. Zo kijken wij verder dan de vraag, nemen wij initiatief en leveren we altijd een hoge kwaliteit van ontwerpen. Interesse? De koffie staat voor u klaar!

Interessant? Deel dit project: