M&F: RIETGEDEKTE VILLA IN LIMMEN

Op een vrije kavel in Limmen heeft RAAD Architecten deze fraaie nieuwbouwwoning gerealiseerd. Dankzij een gevelcombinatie van stuc- en metselwerk, aluminium kozijnen en grote raampartijen met zonwerende coating, heeft deze rietgedekte villa in Limmen een fraaie natuurlijke uitstraling. Omdat de woning ook duurzaam is, is het plaatje compleet.

Om de woning optimaal te positioneren, zijn we iets afgeweken van het bestemmingsplan. Daardoor konden we de tuin beter gebruiken dan in de basis was toegestaan. Het resultaat is dat we de eetkamer (aan de achterzijde van de woning) een perfecte relatie met de tuin hebben kunnen geven. Waarbij de woonkamer aan de voorkant juist een duidelijke relatie met de straatzijde heeft. Daardoor zitten de bewoners niet ‘opgesloten’ aan de achterkant van de woning. Dit laatste element was een duidelijke wens van de opdrachtgeefster.

Onze bouwpartner

Bij de realisatie van deze woning hebben we zeer prettig samengewerkt met Aannemingsbedrijf R. Koot uit Limmen. Ron Koot kennen we van eerdere projecten, waarbij hij uitstekend meedenkt, goed communiceert en steevast zijn vakmanschap laat zien.

Kenmerken van RAAD Architecten

De handtekening van RAAD Architecten zit bij het ontwerp van deze woning niet zo zeer in het materiaalgebruik, maar meer in de onderlinge relatie tussen de binnen- en buitenruimtes. Zo zit je binnen niet opgesloten in ‘hokjes’, maar is er bijvoorbeeld een sfeervolle verbinding tussen woonkamer en keuken. Bovendien voel je verbindingen tussen de eetkeuken en tuin, het kantoor en de tuin, maar ook vanuit de eetkeuken naar de woon- of speelkamer toe.
Los van de woning hebben we tevens een fietsenberging geplaatst. Door middel van een overkapping is deze berging verbonden met zowel de hoofdwoning als de zij-entree.

Duurzame woning

Deze nieuwbouwwoning voldoet uiteraard aan alle moderne duurzaamheidseisen. Zo is het volledig gasloos en onder meer uitgerust met een warmtepomp en zonnepanelen. Bovendien hebben we de zonwering vrijwel geheel naadloos weggewerkt in de stucwerkgevel. Tevens zijn op meerdere plekken sun-screens toegepast. Ook deze zijn fraai weggewerkt in de gevels.

Vragen of interesse

Heeft u vragen over dit project in de woningbouw of wilt u zelf een woning laten (ver)bouwen? Neem dan contact met ons op. We vertellen u namelijk graag welke mogelijkheden er zijn. Zo kijken wij verder dan de vraag, nemen wij initiatief en leveren we als RAAD Architecten altijd een hoge kwaliteit van ontwerpen. Interesse? De koffie staat voor u klaar!

Project details

Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Alkmaar
Oplevering: 2019
Status:
Opgeleverd

Interessant? Deel dit project: