S&J

VERBOUWING WONING IN ALKMAAR

Nadat de zeer ervaren architect Luc Trigallez de eerste schetsen had gemaakt, hebben wij dit woningbouw project in Alkmaar verder uitgewerkt en ook gerealiseerd. De unieke samenwerking tussen Luc en RAAD Architecten resulteert in deze schitterende paviljoenachtige woning met zwembad. De verbouwing van deze woning in Alkmaar is des te fraaier, omdat de villa in de natuurlijke omgeving volledig tot z’n recht komt.

Als je de foto’s van deze woning bekijkt, lijkt alles er simpel uit te zien, maar schijnt bedriegt. De combinatie van de staalconstructie met betonnen vloeren, de enorme glazen raampartijen (die voor veel daglicht zorgen en prachtig zijn, maar daarentegen niet dragend zijn!) en de afwisseling van gevelstenen en hout, zorgden voor een enorme uitdaging.

Boordevol details

Als je goed naar de foto’s kijkt, kun je bijvoorbeeld zien dat de gevelstenen aan de onderzijde geplakt zijn. Deze geplakte gevel-strips zijn gecombineerd met hout en zitten boordevol details. Een dergelijke combinatie moet je perfect op elkaar afstemmen. Als je dat niet goed doet, kan een project compleet mislukken. Door heel veel zorg en aandacht aan de uitwerking te besteden, ook teken-technisch, is het project uiteindelijk bijzonder goed geslaagd. Hetgeen zowel de opdrachtgever, Luc Trigallez als RAAD Architecten veel voldoening geeft.

Verbouwing woning in Alkmaar is duurzaam

Dankzij de royale overstek, kunnen de bewoners zowel overdekt op hun terras zitten, als in de zon. Bovendien is de woning zeer duurzaam ingericht. Dankzij het gebruik van een warmtepomp en zonnepanelen leef je hier energiezuinig. De grote ramen hebben een coating, waardoor de zonwering van de triple beglazing erg groot is. Daardoor krijg je wel veel licht binnen, maar blijft de temperatuur in de woning ook in de zomer aangenaam. Op de platte daken ligt mos sedum. Deze vetplantjes zorgen niet alleen voor een groene uitstraling, maar bij regenval ook voor een goede absorptie van het water. In de winter biedt het mos sedum extra isolatie, terwijl het in de zomer de warmte van de zon heerlijk buiten houdt.

Stenen uit Denemarken

De smalle langformaat stenen die we in de woning verwerkt hebben, zijn van Randers Tegl uit Denemarken. Denis de Haan uit Wognum, die ons vaker als partner bij projecten ondersteunt, is dealer van Randers Tegl en heeft deze fraaie stenen geleverd. Terwijl Bouwbedrijf Sikkens uit Enkhuizen de ruwbouw van de woning realiseerde, heeft Robert Witte van WWF Installatie Technisch Adviesbureau uit Hoorn de elektrotechnische installatie verzorgd. Binnen heeft de woning prachtige zichtlijnen en ook een lange gangzone, met daaraan gekoppeld de verblijfsgebieden. De openhaard levert veel sfeer en is geplaatst door Haardencentrum Alkmaar.

Vragen of interesse

Heeft u vragen over dit fraaie project of wilt u zelf een woning laten (ver)bouwen? Neem dan contact met ons op. We vertellen u namelijk graag welke mogelijkheden er op het gebied van woningbouw zijn. Zo kijken wij verder dan de vraag, nemen wij initiatief en leveren we als RAAD Architecten altijd een hoge kwaliteit van ontwerpen. Interesse? De koffie staat voor u klaar!

Project details

Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Alkmaar
Oplevering: 2023
Status:
Opgeleverd

Interessant? Deel dit project: