KLOOSTERZICHT IN HOOGKARSPEL SCHITTERT IN ALLE EENVOUD

Op deze plek in Hoogkarspel waar 14 oude woningen stonden, bouwt RAAD Architecten in opdracht van Woningstichting Het Grootslag 28 gloednieuwe appartementen. Deze woningbouw in de Tuinstraat en Julianastraat is een prachtig duurzaam project. Want niet alleen de zonnepanelen en warmtepompen voldoen aan de moderne groene eisen, bovendien geeft het gebruik van onderhoudsvrije materialen het nieuwe wooncomplex een extra duurzaam karakter.

Voor een woningbouwvereniging als Het Grootslag is het ideaal als een appartementencomplex zoveel mogelijk onderhoudsarm is. Daarom hebben we in samenspraak gekeken naar de juiste materialisatie van het gebouw. Zo hebben we voor de gevelbekleding, in samenwerking met Leegwater houtbereiding BV, gekozen voor een hout dat natuurlijk vergrijst en nooit geschilderd hoeft te worden. Het gebruikte hout heeft een brandwerende coating, waardoor het uitstekend geschikt is voor een veilige toepassing in een appartementencomplex.

Natuurlijke overgang tussen de gevels

Het gebouw bestaat uit drie woonlagen en heeft een gezamenlijke entree. De gevels zijn zó opgebouwd, dat ze van de Julianastraat naar de Tuinstraat (in de richting van het naastgelegen park) een steeds meer natuurlijke uitstraling krijgen. Terwijl er aan de zijde van de Julianastraat meer gebruik wordt gemaakt van metselwerk, plaatsen we aan de Tuinstraat banden met de houten gevelbekleding. Ook met de terreininrichting is hiermee rekening gehouden. Zo is de kant van de Tuinstraat veel meer aangekleed met bomen. Omdat we in de gevels bovendien een bepaalde gelaagdheid aanbrengen, zie je de gelaagdheid van het hout en het bijpassende metselwerk op fraaie wijze terugkomen.

Kloosterzicht heeft sereniteit

Aangezien één zijde van het gebouw gericht is op het voormalig klooster dat er staat, zal het complex de naam Kloosterzicht krijgen. Het rustige ontwerp van het wooncomplex past ook uitstekend bij deze naam. Op de balkons van de appartementen staan bijvoorbeeld geen glazen balustrades of extra hekwerken. Omdat we de borstwering van de balkons iets hebben opgetrokken, zie je geen kratjes bier of andere zaken op de balkons staan. Daardoor worden spullen op de balkons verborgen aan het straatbeeld. Zo houden we het beeld van het gehele complex optimaal overeind.
Dankzij al z’n eenvoud en rust heeft Kloosterzicht een voelbare sereniteit. Dat maakt het wooncomplex niet alleen heel rustig, maar ook zeer op z’n plek. Alle appartementen hebben ruim zicht naar de omgeving en daarmee een warme relatie met de buitenruimte.
De appartementen zijn voor alle leeftijden geschikt, dus ook voor senioren. Zo heeft het complex bijvoorbeeld geen drempels, waardoor het zeer rolstoelvriendelijk is. Bovendien kun je elektrische rijvoertuigen voor ouderen prima opladen in Kloosterzicht.

Ervaren bouwpartners

Ook bij dit project werken we samen met ervaren partners. Zo voert Stabo Bouw uit Blokker de bouw uit, terwijl Bouwadvies WFO uit Wervershoof als constructeur is aangetrokken. Scope Bouwmanagement uit Hoorn is als bouwmanagers gebonden aan het project. Dit bedrijf heeft het hele traject tussen opdrachtgever, constructeur, gemeente en RAAD Architecten begeleid.

Vragen of interesse

Heeft u vragen over dit project of wilt u zelf een complex laten bouwen? Neem dan contact met ons op. We vertellen u namelijk graag welke mogelijkheden er zijn. Zo kijken wij verder dan de vraag, nemen wij initiatief en leveren we als RAAD Architecten altijd een hoge kwaliteit van ontwerpen. Interesse? De koffie staat voor u klaar!

Project details

Opdrachtgever: Het Grootslag
Locatie: Hoogkarspel
Status: Omgevingsvergunning
 

Interessant? Deel dit project: