Project Den Ilp

RAAD architecten heeft in Den Ilp een jaren ’60 villa gerestyled. Het woonhuis is gelegen op een groot perceel grenzend aan natuurgebied Het Twiske, een recreatie- natuurgebied en een typisch Noord-Hollands veenplassengebied in de Zaanstreek.

Aanvankelijk was het de bedoeling om van het originele woonhuis zoveel mogelijk onderdelen te behouden, maar gedurende het ontwerpproces kwamen we erachter dat het zinvoller was om het woonhuis tot de begane grondvloer te slopen en met hedendaagse bouwmaterialen op de bestaande fundering weer op te bouwen. Dol Bouwbedrijf uit Spierdijk heeft het woonhuis gerealiseerd.

De villa wordt gekenmerkt door een combinatie van bruinbrons stootvoegloos metselwerk, antracietkleurige aluminium buitenkozijnen, gestoomd essen gevelkleding en antracietkleurig zink. Het woonhuis is uitstekend geïsoleerd en is voorzien van een hybride installatie: een combinatie van gas en een warmtepomp.

Door de inzet van het gehele bouwteam hebben we met elkaar een uniek woonhuis gerealiseerd dat de verwachtingen van de opdrachtgever heeft overtroffen.

Gepubliceerd Op: 22 maart 2019

Interessant? Deel dit nieuwsbericht: