Nieuwbouw woonhuis

Schoorl

Tegen het duingebied in Schoorl aangelegen heeft Raad architecten dit  archetype woonhuis met verfijnde hedendaagse details ontworpen. In het ontwerp hebben we rekening gehouden met de prachtige ligging van de bouwkavel, direct achter de woning  loop je het Schoorlse duingebied in. De voorzijde van de woning is traditioneel te noemen en de achterzijde hedendaags en open naar de tuin gericht.

Naar de wens van de bewoners  is de woning in 2 delen opgesplitst en is de woning voorzien van zowel gezamenlijke ruimtes als twee individuele leefruimtes. Om zo elk hun eigen leefruimte te hebben, gecombineerd met de mogelijkheden die een gezamenlijke ruimte hen biedt. De individuele leefruimtes bevinden zich beiden aan de voorzijde van de woning, een op de begane grond en de ander op de verdieping. Tussen de voor- en de achterzijde van de woning bevindt zich de entree. Het achterste gedeelte bestaat uit een gezamenlijke woonkamer, keuken en bijkeuken. De achtergevel bestaat volledig uit een glazen pui, zodat de bewoners vanuit de woon- en eetkamer uitkijken op de prachtige tuin en in het verlengde daarvan het duingebied van Schoorl.

De details van de woning zijn terughoudend, door de eenvoud is het geheel zeer stijlvol geworden. De afwerking bestaat voornamelijk uit baksteen, hout en keramische dakpannen. Gebruikt in een hedendaagse  vormtaal. Zo bestaan de afdekkers van de gevel uit metselwerk, in plaats van het vaak gebruikte zink. De gootconstructie is eenvoudig gehouden en de gevelbekleding aan de zijkant bestaat uit hout. Samen met aannemer hebben we voor de bewoners een bijzondere en hedendaagse woonplek gerealiseerd.

Opdrachtgever: Particulier
Oplevering: 2020
Status: Opgeleverd
Top