S & T

Limmen

Deze woning is gebouwd in de kleinschalige nieuwe woonomgeving de Limmer Linten. De landelijke sfeer uit het verleden hebben we doorgetrokken in het ontwerp van deze woning. Dit komt terug in de rieten dakbedekking en de combinatie van stucwerk met metselwerk.

De tuingerichte achterzijde van de woning is voorzien van veel glas, waardoor de gehele achterkant veel lichtinval heeft. De woonkamer sluit aan op de veranda, wat zorgt voor een mooie integratie tussen binnen en buiten en daarnaast een passieve zonwering wat steeds belangrijker wordt. De keuken en eethoek bevinden zich aan de voorkant van het huis, aan de straatzijde.

Met veel ruimte kom je de woning binnen door de opvallend hoge entree met zinken portaal. Deze is gelegen aan de noordzijde, wat er voor zorgt dat er veel licht maar weinig warmte naar binnen komt. Door de grote vide ervaar je de hoogte tot in de nok van het huis en dringt het daglicht door tot diep in de woning.

Opdrachtgever: Particulier
Status: Opgeleverd
Top