Nieuwbouw woonhuis

Wognum

Dit hedendaagse woonhuis valt op doordat het aan de voorzijde volledig symmetrisch is gebouwd. Om dit precies goed uit te laten komen is de woning eerst digitaal gemetseld, zodat de symmetrie goed uit kwam in het metselverband. De opdrachtgever wilde alles zo veel mogelijk strak en rechthoekig, en dat komt zelfs tot uiting in de scharnieren van de luiken. Deze zijn speciaal ontworpen en volledig rechthoekig.

De plint is gemaakt van Iers hardsteen, de gevelstenen zijn van Hilversums formaat en stootvoegloos gemetseld. Het dak is bedekt met leipannen, waarbij de hoekkepers ingevlinderd zijn om de strakke lijnen van het huis te behouden. Er zijn hout accenten toegepast bij de voordeur en dakkapellen. Ook de kozijnen zijn gemaakt van hout. Aan de achterzijde bevindt zich een ruime veranda, welke is voorzien van een buitenhaard. Aan de zijkant van de woning is een carport gebouwd, met plaats voor 2 auto’s.

Opdrachtgever: particulier
Oplevering: 2008
Status: opgeleverd
Top